İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: CİLDİ GÜZELLEŞTİREN BESİNLER

CİLDİ GÜZELLEŞTİREN BESİNLER

CİLDİ GÜZELLEŞTİREN BESİNLER

İçten Dışa Güzellik…

Güzelliğe Giden Yol Yiyeceklerde…

Cilt Sağlığını ve güzelliğini korumak için neler yemeli?

Pek çoğumuz düzenli olarak yaptığımız bakımlar ile cildimizi dış faktörlerle iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu işlemlere saatlerce zaman ayırıyoruz, kullandığımız ürünlere ufak çaplı bir servet yatırıyoruz. Tüm bu kimyasalları bir kenara bırakıp,doğal yollardan cildinizi canlandırabilirsiniz. Beslenmenizde doğru besinlere yer vererek, cildinizi yenileyebilir; aknelerden arınmış, canlı,taze ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz...

Gelin bu besinlere birlikte bir göz atalım:

 

 

Balık
Sağlığımız için oldukça önemli olan Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık, cildin elastikiyetini artırarak, yaşlanmayı geciktirir. Cildinizin daha gergin ve parlak görünmesini sağlar.

 

Avokado
E ve C vitaminiyle yüklü bu tropikal meyve, içerdiği Omega-3 den zengin yağlarla, cildiniz için tüm kötü etkenlerle savaşır.

 

Kırmızı Meyveler
Kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, mürdüm eriği, böğürtlen,karadut gibi kırmızı meyvelerin hepsini cilde gelen en etkili antioksidanlar olarak düşünebilirsiniz.

 

Siyah Çikolata
Ciltteki kan akışını düzenlemeye yardımcı çok güçlü bir antioksidandır. Kakao, atar damarları genişleterek cildinize giden kan miktarını artırır ve cildiniz daha sağlıklı hale geliyor.

 

Hindistan cevizi yağı

Bitkisel bu yağ antiviral ve antibakteriyel özellikleri bir arada taşır. Ciltteki, akne ve virüslerle savaşır. İçinde buluna esansiyel yağ esitleri ve vitamin E sayesinde deriyi nemli yumuşak tutar. Nemlendirici olarak kozmetik sektoründe de oldukça yaygın kullanılır.

 

Papaya:

Papaya içeriğinde C vitamini, E vitamini beta karoten gibi pek çok antioksidan bulunan bir besin, hem cildi güneş ışınlarının zararlarından koruyor hem de anti enflamatuar özellikleriyle akne oluşumunu engelliyor.

 

 

Yeşil Çay
Aknenin doğal tedavisinde kullanılır. En zengin antioksidan kaynağıdır. Cildi sıkılaştırıcı etkisi vardır.

 

Nar ve Nar Suyu
Yüksek antioksidan içeriğiyle nar "süper besin” olarak da adlandırılır. Genişlemiş damarların görünümlerini azaltarak cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

 

Ispanak
Alfa lipoik asit ve luteinden zengin ıspanak, bu iki güçlü antioksidan bileşeni sayesinde cildi yaşlanmaya karşı büyük oranda korur. Antioksidanlardan zengin olan bu besin, deri problemleriyle savaşırken içindeki A,C,E,vitaminleriyle cildinizi adeta içten dışa temizler.

 

Domates
Domates ve domates suyu cilt sağlığınız için önemli olan likopenin birincil kaynağıdır. Kuru ciltler üzerinde oldukça etkilidir.

 

Ceviz
Balık ve balık yağı gibi ceviz de omega-3’ün en güçlü kaynaklarından biridir.Yağ asidi içeriği sayesinde cildin elastikiyetini artırarak yaşlanmayı geciktirir ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

 

Ananas
Cildin pul pul dökülmesini önleyen ananas bromelin içeriyor. Bu madde, kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan, kolajeni yeniler.

 

Ayçekirdeği

Selenyum ve E vitamini açısından oldukça zengin olan bu besin; kırışık önleyici etkisinin yanı sıra E vitamini sayesinde deriyi nemli tutar ve besler.

 

 

Read more

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

Ramazan için top 15 beslenme önerisi 1. Ramazan ayında da mutlaka yeterli ve dengeli beslenmek gerekir. Bütün besin gruplarından gereksiniminiz kadar yemeye çalışın. Besin çeşitliliğine önem göster...

Daha fazlasını oku
ÖZEL ÇAY TARİFLERİ

ÖZEL ÇAY TARİFLERİ

Bahara Özel Detoks Çay    Malzemeler;  2 tatlı kaşığı yasemin, 2 tatlı kaşığı yeşil çay, 5 adet taze zencefil, 1 tatlı kaşığı tane çekirdek kişniş 3 tutam kiraz sapı 1 litre sıcak su Buz Malzemel...

Daha fazlasını oku