Sepetiniz
0

Sepetiniz boş

Alışverişe devam
Roket Diyet Nedir? Nasıl Yapılır?

Roket Diyet Nedir? Nasıl Yapılır?

Adı üstünde, yavaşlayan metabolizmayı roket hızına getirerek kilo verdirmeyi amaçladığımız,  uzun yılların tecrübesi ile oluşturulmuş, bilimsel araştırmalar ile desteklenmiş bir programdır. Herhangi bir mucize besin veya tarif bulunmuyor. Farklı diyet metotlarını bir araya getirerek oluşturduğumuz e-kitaplarda egzersiz önerileri, motivasyon uygulamaları ve lezzetli tariflere yer veriyoruz. Üstelik uygulaması da bir hayli kolay. Sosyal medyada viral olan, hemen yapmak isteyeceğiniz tariflerin de katkılarıyla diyetiniz oldukça eğlenceli hale geliyor.

Her ayın sebzesi ve meyvesi nasıl farklı oluyorsa diyeti, beslenmesi de farklı olmalı. Roket Diyet adını verdiğimiz,  beslenme programıyla mevsimleri ve yaşadığımız şartları da göz önüne alarak farklı diyet listelerini harmanlayarak kolay uygulanabilir hale getirdik. 

 

Roket Diyet nedir?

Sonuç almayı hızlandıran, farklı tariflerden oluşan ve diyeti de bu sayede daha eğlenceli ve sürdürülebilir bir hale getiren DiyetLAB uzmanlarının geliştirdiği yeni bir zayıflama ve toksin atma metodudur. Binlerce kişi tarafından uygulanan Roket Diyet;

  • Hedefine ulaşamadan diyetleri yarım kalan,
  • Kilo al ver-al ver döngüsünden motivasyonu düşmüş, kibrit kutusu diyetlerinden bıkmış,
  • Detoks ihtiyacı olan, beslenmesini düzeltmek/ zayıflamak isteyip de nereden başlayacağını bilemeyen,
  • Diyet sürecinde plato (kilo kaybının durması) dönemine geçen kişileri düşünerek hazırladığımız bu programda hedefimiz yavaşlayan metabolizmayı, bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış, besin etkileşimli diyet planları ile hızlandırarak sonuç almayı sağlamak. Kaçamaksız yaptığınızda, sizi kesinlikle çok mutlu edecek sonuçlar alacaksınız.

 

İsmi gibi kısa sürede hızlı sonuç alabilmeyi sağlar mı?

Kısa sürede hızlı sonuç almak gibi bir mucize vadetmiyoruz ama sağlıksız beslenme alışkanlıklarının yerine sürdürülebilir sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyoruz! Farklı diyet metotları uygulayarak kişinin hem diyet motivasyonunu artırıyor hem de kilo verme sürecine katkı sağlıyoruz. Burada asıl amaç dirençli kilolar ile vedalaşmak.

 

Danışanlarımıza nasıl motivasyon veriyoruz?

Özellikle sosyal medyanın artık kişinin alışkanlıkları üzerinde etkisi olduğunu biliyoruz. Yapılan çalışmalar kişilerin beslenme alışkanlıkları, kilo verme algısında da sosyal medyanın oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Harika bir sunum ile hazırlanan yemeğin kişilerdeki iştah açıcı etkisi nasılsa, biz de diyet sürecinde sosyal medyada motive edici gerçek sonuçlar ve tarifler paylaşıyoruz. Sürenin de belli olması, kişilerin diyetlerini bozmadan sadık kalmalarını, yüksek motivasyon ile hedefe odaklanmalarını sağlıyor, sorularını mesajlarını e-posta ve sosyal medyamız aracılığıyla cevaplayıp destek oluyoruz. Kendileri gibi daha pek çok kişi olduğunu, tek başlarına mücadele etmediklerini görüyorlar. Tariflerimizin kolay bulunan malzemelerle, pratik ve lezzetli, yapılabilir olması, öğünlerin yer değiştirebilmesi de diğer motive edici unsurlar.

 

Herkes yapabilir mi? Yapması sakıncalı kişiler var mı?

Öncelikle “şok diyet” olarak nitelendirilen diyetlerden değil. Yetişkin bireylerin besin ögesi ihtiyaçlarını göz önüne alarak, hastalıkların kol gezdiği günümüzde, bağışıklık sistemini güçlendirici tariflere de yer vererek hazırlıyoruz. Ancak hamile, emziren, kan sulandırıcı ilaç kullanan, börek ve karaciğer hastaları ve sistemik hastalıkları olan kişiler için daha çok diğer kişiye özel takipli online diyet planlarımızı öneriyoruz.

 

Bu diyet en çok kimin işine yarar? Son 5 kilosu olanlar mı zor kilo verenler mi?

Roket diyet; sağlıklı beslenmeye karar vermiş ve diyet yapmaya niyeti olup ama nereden başlayacağını bilmeyenler için hızlıca ve basitçe uygulayabilecekleri bir beslenme programıdır. Farklı diyet metotlarının etkisini görmek isteyenler, son kilolarını vermek isteyenler, zaten diyet sürecinde olup dirençli kiloda kalanlar, detoks ihtiyacı olanlar, zor kilo verenler sıklıkla tercih ediyorlar ve harika sonuçlar alıyorlar.

 

Bu diyet kaç bölümden oluşuyor? Kaçar gün yapılıyor ve nasıl?

Roket diyet; 10 günlük bir diyet listesi, yemek tarifleri ve egzersiz planından oluşuyor. Örneğin mart, nisan ayında kışın kilo alan kişilerin sonuç alabileceği şekilde;  bahar aylarına uygun ve bahar yorgunluğuna iyi gelecek ödem atıcı, detoks ve yağ yakıcı diyet listeleri hazırlıyoruz. Haziran, temmuz, ağustos aylarında talep edilen, ev dışında, deniz kenarında tatilde vb. kolaylıkla yapılabilecek pratik ve mevsim meyvelerinin bolca yer aldığı; smoothie diyeti, detoks, düz karın diyeti gibi listeler diyeti zevkli ve kolay hale getiriyor. Eylül ve ekim aylarında ise asıl odak noktamız bağışıklık sistemini güçlü tutup metabolizmayı hızlandırarak zayıflama olıyor. Bu ayların meyve ve sebzelerine yer vererek metabolizma hızlandırıcı, bağışıklık güçlendirici, akdeniz diyet modeli ve aralıklı oruç diyetine de yer veriyoruz. Kışın aralıklı oruç diyetinin yanı sıra metabolizma hızlandırıcı diyetlere de yer veriyoruz.

 

Diyeti uygularken egzersiz de yapmalısınız!

Roket diyet içeriğinde herkesin kolaylıkla bulabileceği ve bazı uygulamalar aracılığı ile erişebileceği bir egzersiz takvimine de yer veriyoruz. Özellikle diyet listesini uygularken egzersiz planına da kaçırmadan uyan danışanlarımızdan gelen geri dönüşler bölgesel incelmede hedeflerine ulaştıklarını da gösteriyor. Bu sayede sürdürülebilir, basit, evde yapılabilen egzersiz programlarını öğrenip, egzersiz alışkanlıkları kazanmış oluyorsunuz.

 

Roket Diyette Kilo verme konusunda hangi çayları ve baharatları baştacı etmeliyiz? Bunların etkileri nedir?

Özellikle hiçbir bitki baharat tek başına kilo verdirmez. O nedenle bir beslenme planı içerisinde yardımcı olarak bu çay ve baharatlardan fayda görmek için doğru şekilde hazırlanıp ve doğru zamanda tüketilmesi gerekiyor. Yeşil çay, beyaz çay ve rooibos çayı antioksidan etkisi yüksek, yağ yakımına yardımcı olduğundan tercih ediyoruz. Zerdeçal, zencefil, sumak, kekik, pulbiber, limon, elma sirkeye antiinflamatuar etkilerinden dolayı yer veriyoruz. Bunun yanı sıra diyet listelerinde de her ay yeni çaylar ve aromalı su tariflerine  yer veriyoruz.

 

Diyetin sonunda amacınıza ulaştınız!🎉 Koruma nasıl olmalı?

İşte zayıflamanın ve zayıf kalmanın anahtar noktası… Diyet bitti artık her şeyi yiyebilirim düşüncesi son derece yanlıştır; daha yeni ulaştığınız sağlıklı ve formda bir bedeni uzunca yıllar korumak için kilonuzu sabitleme diyeti de dediğimiz koruma programını uygulamak şarttır. Kilo koruyan herkese bu süreçte her ay yenisi yayınlanan 10 günlük roket diyetleri uygulamaya devam etmelerini öneriyoruz. Bu sayede her ay 10 gün sağlıklı yeni tarifler ile kilo alımının önüne geçersiniz.  Ayrıca sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıkları kazanmaya da devam edebilirsiniz.

Tabii bu durum sizlere “Ben hep diyet mi yapacağım” diye düşündürmesin çünkü hem zayıflama hem koruma sürecinde önemli olan yaşam şeklinize uyan sürdürülebilir yeni bir beslenme modeli ile alışkanlıklarınızı yeniden şekillendirmek olacak. Koruma programında haftada 5 gün sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürürken, haftada 2 gün 2 öğün istediğiniz yiyecekleri de yiyebilirsiniz.

Her ay yenisi hazırlanan diyetinizi yaparken sorularınızı e-posta ve sosyal medya aracılığı ile bizlere iletebilirsiniz. Sağlıklı ve formda günler dileriz!