Sepetiniz
0

Sepetiniz boş

Alışverişe devam
SAĞLIKLI BESLENME ÇANTASI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI

SAĞLIKLI BESLENME ÇANTASI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI

DENGEYİ KURUN VE ONUN ÇOCUK OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

Sağlıklı beslenme çantası hazırlamanın anahtarı doğru dengeyi kurmaktır. Gün boyunca çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılamasına yardımcı olacak farklı türde besinler seçmek, sağlıklı beslenme çantası oluşturmanın anahtarıdır. Beslenme çantası menülerini planlarken aynı besinleri sık sık ve üst üste kullanmayın. Farklı besinlerin kullanımı ile; çocuğunuzun beslenme çantası içeriğinden sıkılmasını önlemiş ve aynı zamanda beslenmesinde çeşitlilik sağlanmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

Beslenme çantasını hazırlarken onun bir çocuk olduğunu, gereksinimlerinin size oranla çok daha az olduğunu unutmayın. Beslenme çantasına tüketebileceği miktarda yemek koyun. Fazla miktarda koyduğunuz yiyecekler, çocuğunuzu korkutabilir ve hepsini tüketemeyeceğinden, sizde de; "Yine beslenme çantasını bitirmeden gelmiş" psikolojisi oluşturabilir. Farklı açıdan bakarsak; fazla miktarlardaki yiyecekleri tüketen çocuğunuzda obezite oluşma riski de artacaktır. Fazla miktardaki porsiyonlardan onu mümkün olduğunca uzak tutun.

Çocuğunuzun Beslenme Çantasına Hangi Yiyecekleri Koymamalısınız?

Okulda özellikle tenefüs aralarında abur cubur, bisküvi, çikolata, hazır meyve suları çok fazla şeker ve yağ içerebilir! Yine aynı şekilde işlenmiş et ürünlerinden oluşan şarküteri ürünleri de yağ ve katkı maddelerini oldukça fazla şekilde içerir. Bunlardan hem çocuklarınızdan hem de beslenme çantalarından uzak tutmanız oldukça önemli. Bunların yerine kuru meyve, fındık, ceviz, badem, ayran, süt gibi hem vitamin hem de mineral içeren sağlıklı, besleyici besinler tercih edilmelidir.

Zor Beğenen Çocukların Beslenme Çantaları İçin İpuçları…

Zor beğenen bir çocuğunuz varsa, sevdiklerini bildiğiniz şeyden çok sapmamanın en iyisi olduğunu bilmelisiniz. Onlara ne yemek istediklerini mutlaka sorun, böylece kontrolün onda olduğunu hissetmesini sağlayın. Beslenme çantalarını elinizden geldiğince renkli yapın ve sandviçleri şekillere ayırmak gibi eğlenceli şeyler yapın.

Sağlıklı Beslenme Çantası Menülerine Örnekler

Örnek Menü:

Tam buğday unu ile hazırlanmış krep, içerisine 1 çorba kaşığı kadar tahin-pekmez

+ 1 avuç kuru yemiş ( fındık / leblebi / badem gibi ) + 1 avuç kuru meyve ( kuru üzüm / dut kuru gibi )

+ 1 Kutu (200ml) Süt/Yoğurt/Kefir + 1 şişe su ( 500ml )

Alternatifler:

Çok Tahıllı Un ve Kurutulmuş Meyve / Yağlı Tohumlarla Hazırlanmış Ev Yapımı Kurabiyeler
Sebzeli/Peynirli Poğaçalar - Peynirli Mini Tost - Sebzeli Mini Börek - Elmalı Tarçınlı Ev Kurabiyesi 
Mini Sandviçler (Peynirli, Kuru Domates, Marul ve Cevizli Mini Sandviç)
Meyveli Yoğurt (3 Kaşık Yoğurt İçerisine 2 Adet Badem Ve 1 Adet Şeftaliyi Küpler Halinde Doğrayarak Hazırlayabilirsiniz)