İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: SIVILCELERLE MUCADALE EDEN EN IYI BESINLER

SIVILCELERLE MUCADALE EDEN EN IYI BESINLER

SIVILCELERLE MUCADALE EDEN EN IYI BESINLER

SİVİLCELERLE MÜCADALE EDEN EN İYİ BESİNLER

 

 

Sivilce, her yaştaki insanların ortak problemlerinden biridir.Özellikle gece yatıp sabah kalktığımızda oluşan ani sivilceler hepimizin korkulu rüyası .Tükettiğimiz besinler ise cildimizin yapısını doğrudan etkileyen bir faktör. Bol bol fast-food, şekerli içecekler, cips gibi atıştırmalıklar ve tuzlu gıdalar ile beslenmek genel sağlığınız gibi cildinizi de olumsuz yönde etkiliyor.Özellikle akne oluşumuna neden olan besinler yağ oranı yüksek olan besinlerdir.Yağ içeriği yüksek besinlerin fazla tüketimi cildin yağ oranının artması ve buna bağlı olarak cilt altında iltihaplanmalar ile sivilceler meydana gelmektedir. Ayrıca işlenmiş şeker içeren besinler, yüksek glisemik indeksli beslenme vücudunuzda insülin seviyelerinde değişikliklere neden olur ve kan şekerinizi olumsuz etkiler .Bu da akne oluşumunu tetikleyen bir durumdur. Sivilce yapan yiyeceklerden kaçınmak sivilcelerinizi tamamen yok etmese de sağlıklı beslenme düzenine geçiş yapmak sivilceleri önlemek için yardımcı olacaktır. Beslenmenizde yapacağınız ufak değişiklikler bile cildinizi de olumlu yönde etkileyecektir .

İşte sizin için seçtiğimiz ,beslenmenizde daha sık yer vermeniz gereken sivilce karşıtı besinler ;

 

SU

Su , güzel bir cilde sahip olmak için tartışmasız en iyi besindir. Cildi sadece nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda cilde önemli miktarlarda oksijen sağlar.

 

ESMER PİRİNÇ

Esmer pirinç vitamin B,protein, magnezyum ve çoğu antioksidan açısından zengin bir kaynaktır. Vitamin B stresle savaşan bir oyuncudur , hormon seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur .

 

SARIMSAK

Vücuttaki iltihaplarla savaşan bir diğer süper besindir. Sarımsağa kokusunu veren kimyasal adı alicin olan madde vücuttaki bakterileri öldürür ve vücudunuzdaki virüslerle savaşır. Bu nedenle inflamasyonu (iltihaplaşma) önlemekte en iyi besinlerden biri olduğu kanıtlanmıştır.

 

BROKOLİ

Muhteşem bir cilt temizleyicidir. Sağlık yapılanmasını sağlayan vitamin A,C,E,K ve kompleks vitamin olan B vitaminlerini içerir. İçindeki antioksidanlarla radikal olarak vücuda zarar veren maddelerle savaşır. Cildinizin parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

 

AVACADO

Bu lezzetli yeşil meyve , cilt vitamini olarak bilinen Vitamin E ‘ den zengindir. Avakado , ayrıca iyi bir C vitamini kaynağıdır. Ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve yüzü doğal yollardan nemlendirir.

 

BALIK

Bilindiği gibi balık , omega -3 ve 6 yağ asitlerinden oldukça zengindir.Sivilce oluşumuna yatkın ciltler için mükemmel bir kaynaktır. Sardunya ve somon cilt için oldukça faydalıdır.

 

 

 

 

 

FINDIK

Çinko ve selenyum gibi minerallerin eksikliği akne oluşumu ile ilişkilidir. Fındıkta fazlasıyla bulunan selenyum , vitamin E , bakır, magnezyum, mangan, potasyum , kalsiyum ve demir cilt sağlığı için esansiyel vitamin ve minerallerdendir.

 

REZENE

Eğer mükemmel ve doğal bir cilt temizleyici arıyorsanız , rezene tüketmeyi deneyin. Meyan kökü tadındaki bu sebze , sindirimi düzenleyerek şişkinliği azaltır ve ciltteki aşırı toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

 

LİFLİ BESİNLER

Yulaf , yulaf kepeği , meyve ve sebze gibi yüksek lif içeriği olan besinler ve tam buğday ekmeği , makarna gibi kompleks karbonhidratlar , cilt dostu vitamin ve minerallerden zengin besinlerdir.

 

YEŞİL ÇAY

Çalışmalar yeşil çayın sivilcelerle savaşmaya yardımcı bir besin olduğunu gösteriyor.

Gün içerisinde yeşil çay tüketin ve yeşil çay poşetlerini soğutarak cildinize uygulamayı deneyin. herhangi bir bez yardımıyla da uygulayabileceğiniz ; soğutulmuş yeşil çayı yüzünüzdeki sivilcelere 10-15 dk kadar uygulayın.

Read more

SEKER DETOKSUNA HAZIR MISIN?

SEKER DETOKSUNA HAZIR MISIN?

  Bugünlerde şeker, yediğimiz her şeyin o kadar içinde ki, ondan kaçmamız çok zor. Aslında vücudun bir enerji kaynağı olan şeker, doğru yollardan alınmayıp ölçüsüz kullanıldığında vücudumuz için ta...

Daha fazlasını oku
KALORİ HAKKINDA BİLİNMEYEN 6 GERÇEK

KALORİ HAKKINDA BİLİNMEYEN 6 GERÇEK

KALORİ SAYARAK ZAYIFLAMAK TARİHTE KALDI    İşte kalori hakkında bilinmeyen 6 gerçek; Kalori bir enerji birimidir. Beslenmede kaloriler; insanların tükettikleri yiyecek ve içeceklerden elde ettikle...

Daha fazlasını oku