Sepetiniz
0

Sepetiniz boş

Alışverişe devam
BAGIRSAK SAGLIGI ICIN TOP 7 BESIN

BAGIRSAK SAGLIGI ICIN TOP 7 BESIN

İYİ BİR BAĞIRSAK SAĞLIĞI İÇİN TOP 7 BESİN
Bağırsaklarımız her şeyimiz!  Kilo kontrolü ve zayıflama, beyin foksiyonlarının gelişimi, depresyon, kanser gibi sağlığımızın her alanında önemli etkileri olan mikrobiyatayı korumak, doğru bir diyet listesi ile sağlıklı bağırsaklara ulaşmak mümkün.
Tüm mikrobiyata üyelerini içerdiğinden dolayı bağırsak sağlığına iyi gelen besinler tüketmek çok önemlidir.
Mikrobiyotaya uygun beslenmezseniz uzun süreli besin öğeri yetersizlikleri bağırsak duvarlarınızda birtakım hasara neden olur  ve bu durum  "sızdıran bağırsak sendromu”nu tetikler. Sızdıran bağırsak sendromu sonucunda; kısmen sindirilmiş besinler ve toksin maddeler kan dolaşımına karışır ve vücudunuzda inflamasyona neden olur.
İnflamasyon ilerledikçe allerji ve otoimmün hastalıklar da dahil olmak üzere vücut sisteminiz genelinde pek çok yanıt gelişir. Bunlar hepimizin önlemek istediği ciddi sonuçlardır. Peki bu durumun oluşmaması için neler yapabiliriz?
BAĞIRSAK MİKROBİYOTASI İÇİN DOĞRU BESLENİN
Bağırsaklaınızı iyileştiren besin öğelerine sahip anti-inflamatuar besinleri tüketmek, bağıraklarınızda oluşan hasarı onarmada çok önemlidir. Mikrobiyatanızı yenilemek ve ilerideki sindirim problemlerini önlemek için diyetinizde bol miktarda probiyotik ve prebiyotiklerden zengin besin bulundurun.
Probiyotikler bağırsaklarınızda yaşamasını isteyeceğiniz yararlı bakterilerdir. Prebiyotikler ise bağırsak sağlığınızın gelişmesini sağlayan bu yararlı bakterileri beslerler.
İşte sindirim sisteminizi iyileştirmek için ideal anti-inflamatuar 7 besin:
1.Elma: Elma içeriğindeki pektin yapısıyla ve prebiyotiklerin tamamını içermesiyle doğal bir anti-inflamatuar besindir. Bağırsak sağlığınızı iyileştirme ve güçlendirmede çok etkilidir.
2. Somon ve yağlı tatlı su balığı: Bu balıklar yüksek miktarda, güçlü bir doğal anti-inflamatuar etkisi olan omega-3 yağ asitlerini içerirler. Ancak denizden doğal yollarla elde edildiğinden emin olun, çiftlikte değil.
3. Süt bazlı olmayan fermente besinler: Turşu, kimçi veya hindistan cevizi sütünden yapılmış yoğurtlar bağırsak miktobiyatanızın yenilenmesine yardımcı pro ve prebiyotiklerin önemli bir kaynağıdır.
4. Keten tohumu: Keten tohumu hem prebiyotikleri hem de anti-inflamatuar etkili omega-3 yağ asitlerini birarada bulunduran ve diyetinize eklenmesi çok basit olan bir besindir. Sabahları yulaf veya smoothielerinize 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz.
5. Hindistan cevizi yağı: Kanıtlanmış ve güçlü bir doğal antimikrobiyal kaynak olan kokonat yağı bağırsaklarınızdaki fazla büyüyen maya ve zararlı bakterilerle savaşmada yardımcı olur. 
6. Bitter çikolata: Kakao prebiyotiklerden zengindir ancak çoğumuz bitter çikolatanın bolca probiyotik içerdiğini bilmeyiz. Evet iyi bir kaynaktır çünkü bitter çikolata kakaonun birtakım işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilen fermente bir besindir.
7. Kemik suyu: Kemik suyunda bulunan glisin ve glutamin gibi kollojenler  bağırsak sağlığınızı iyileştimede ideal bir yardımcıdır.
İyi bir bağırsak sağlığı tabağınızdaki besinlerden başlar! Diyetinize bu güçlü besinleri eklediğinizde bağırsak sağlığınızın iyiye gittiğini göreceksiniz.